Лятото – сезонът на отпуските и курортните свалки. Според социолозите над

...
Лятото – сезонът на отпуските и курортните свалки. Според социолозите над
Коментари Харесай

Курортен романс ♥ Защо жените са толкова наивни, а хирурзите и кардиолозите – толкова активни

Лятото – сезонът на отпуските и курортните свалки. Според социолозите над 70% от руснаците осъждат съпружеската невярност. Редиците на нравствено постоянните хора се сгъстяват с всяка минала година. В съпоставяне с разпуснатите волности на 90-те, през днешния ден толерантността към изневярата е съвсем изчерпана. Мнозина лекари обаче, твърдо се съмняват в обективността на данните. Сексолозите удостоверяват, че отклонението от правия път държи постоянна линия – изключително по плажните линии. И в случай че преди изневярата е била привилегия на мъжа, то в наши дни дамите по нищо не им отстъпват. За това какъв брой постоянно изневеряваме и с какво пленяват курортните романи, мнение дава Александър Полеев – професор в Сорбоната и създател на редица научни писания по сексология.

Женените мъже – първи в редиците

Тук не става дума за това, дали всичко в фамилията им е наред, обичат ли дамите си или не. Просто това е специфичност на мъжкото съсловие – да се стреми към нови завоевания. Данните демонстрират, че за поддържане на реномето си, жененият мъж се снабдява приблизително с една или две нови полови партньорки годишно. При представителите на разнообразни специалности, ситуацията е друго.

Най-активните

Лекарите. Но не сексолозите или гинеколозите, както вероятно мнозина биха си помислили, а хирурзите и кардиолозите. В огромните градове, те имат до седем нови полови романа годишно. Незнайно за какво, хората си мислят че множеството пациенти на кардиолозите са най-много пенсионери. Не е по този начин. Техни постоянни пациенти са дами сред 25-30 години - в този интервал техният организъм минава през хормонална перестройка. Но лекарите нямат потребност от курортни романи. Те така и така имат задоволително великодушен избор да завържат любовно премеждие на работа. Относно мениджъри, офисен пролетариат, работещите в мъжки колективи – забежката по време на отпуска си е цяло премеждие. Пикът настава през лятото.

Има ли правилни съпрузи

Навярно са 24-26%. Многобройни проучвания направени от сексолози с доброволци, употребявайки внушаемост демонстрират, че на невярност са склонни 74% от мъжете и 33% от дамите. Интересно е, че мъжете са постоянни в изневярата – техният % не се е трансформирал от доста години. Но количеството погрешни съпруги непрекъснато се усилва – с 0,1% годишно. Дамите покачват личната си самокритика, еманципацията също си свърши работата. Възрастта за бракосъчетание непрекъснато пораства. Преди 40 години, когато започвах работа като сексолог, доста мъже се женеха за изцяло неопитни девойки и дами. Днес множеството от тях, преди да основат семейство, към този момент са имали над 7-8 полови сътрудници. Затова, когато тези дами попаднат в обстановка, в която нямат мъж, старите привички бързо се връщат. Жените, които изневеряват през днешния ден имат по-различна позиция от своите посестрими преди 20 години. Те, сходно на мъжете, смятат че насладата от момента е задоволително вълнуваща, а мимолетната връзка няма потребност от продължение.

За курортните романи трезво

Навремето, нормално през септември, при лекарите се стичаха тълпи от дами, сдобили ли се най-много с гонорея, а в най-лош случай - добрали се до любовна преписка и фотоси на съпрузите си с непозната красавица. Винаги съм казвал на своите пациентки: „ Е, преспал с нея един-два пъти, получил наслаждение, тя си отпътувала за Кишинев. Написала му едно-две писма, на които той отвърнал малко. Какво толкоз се е трансформирало? ”. Обикновено това в действителност действаше успокояващо. Далеч от очите, надалеч от сърцето. Днес обаче обстановката е съществено изменена – има скайп, е-поща, обществени мрежи. Курортните романи към този момент не са единствено курортни. По време на почивката те едвам стартират, с цел да се развият със страшна мощ по-нататък. Днес сходни връзки носят доста по-голям риск от разрушение на фамилията, в сравнение с преди.

Моето мнение е, че сходни къси романи носят повече изгода, в сравнение с щета. Всеки нов полов контакт е сходно на лечебен способ за битка с неврозите. Основният въпрос е по какъв начин да се резервира мярката в сходни обстановки, по какъв начин да не се прекрачват рационалните граници.

Знаете ли, работата ми сподели, че мъжете – те са толкоз сложен народ. Не бива да бъдат оставяни сами. И работата не е в това, че могат да изоставят фамилията. Те просто ще се самоунищожат за 3 седмици – ще пият, ще ядат като невидели, ще си докарат я гастрит, я язва, ще се тръшнат с високо кръвно. Болни хора, не знаят що е рационална мярка – по тази причина мъжете би трябвало да живеят под контрола на дамите. Това не значи да бъдат на синджир, несъмнено. Просто когато един мъж знае, че вкъщи го чакат, той 10 път ще размишления преди да одобри поканата на другарите си за някоя механа. Дори никой да не го съди, той знае, че на брачната половинка му това няма да й е прелестно. Винаги съм се изумявал какъв брой доста дамите имат вяра на мъжете си и подценяват техниката за сигурност. Ще дам образец – имаш дете на 2 години, имаш вила. Защо ти взимаш детето и цяло лято висиш на вилата, до момента в който младия ти брачен партньор остава в града самичък? Знаеш, че работи в офис цялостен с привлекателни млади колежки. Какво – детето единствено на вилата ли може да порасне, няма да оцелее в градски условия ли, що ли? Дългите раздели свършват много зле за фамилиите.

Разделите не трябва да са по-продължителни от седмица. Сексолозите познават синдрома на 9-я ден. Живеете дружно, спите дружно в едно легло и даже да нямате чести полови връзки, все едно – мъжът ви усеща своята неустрашимост. Но когато вас ви няма дълго, когато телесният контакт отсъства, у мъжа настава суматоха. И за него е нещо всекидневно да потърси удостоверение, че организмът му действа обикновено. И даже да не отиде на курорт, той просто ще се зарови в старите телефонни номера и елементарно ще реши казуса си с друга жена.

Източник: Lenta.ru
Картини:  Stephen Abela

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР